Monday, November 29, 2010

Pendaftaran Pelajar

Student... Hari ni hari kedua sesi Disember 2010 dibuka.. semalam kepenatan hingga ke lewat petang.. akhirnye balik rumah tersadai.. lepak.. dgn keadaan berbadan dua mcm ni, bertambah2 lepak la jawabnya.. ceritanye bukan pasal saya di rumah, tapi senario Pendaftaran.. apatah lagi ni kali pendaftaran on-line kali pertama secara menyeluruh..

mak ayah la antara orang yang paling teruja bila dapat tau anak ditawarkan masuk IPT.. dan kebanyakannye mak ayah jugak lah yang paling sibuk menguruskan segalanya utk anak bertuah tu.. dari yuran, kenderaan, tempat tinggal, makan pakai, medical check-up.. sampaikan nak mohon PTPTN pun mak ayah jugak la yg tolong mohon..

ke manakah anak2 ni? tanggungjawab mak ayah da pikul dari zaman bayi sampailah ke zaman tingkatan 5.. dah masuk peringkat Pengajian Tinggi pun masih di dalam kusutan fikiran mak ayah.. alahai anak..

ceritanya, pelajar yang datang kali dari seluruh Malaysia.. dari yang tinggal di kawasan hulu, Felda, pekan, bandar dan tengah2 bandar.. tapi yg tinggal di tengah2 bandar ni jugak banyak tak mengendahkan keperluan.. katenya segalanya digalas oleh ibu bapanya.. Wallahualam..

No comments:

Post a Comment