Wednesday, November 2, 2011

CD ke lampin kain?

Cloth diapers atau lampin kain?

hurm.. dah lame aku berjinak2 untuk gunakan CD ni.. tah camne agaknye ek? oo.. aku kan selalu beli Pa&Ma.. iklan dalam tu ofkoz la bertimbun2.. salah satunye pasal CD.. Lunatots, Wuddah, Autumnz yang paling selalu di expose kat dalam mag ni..

bile dah selalu tengok, aku pun gatal la google.. Jenis2 CD, Pro & Cons guna CD, cara guna, cara pakai and Design CD yang santek2 sangat.. (oh! aku sangat addicted dgn CD) untuk permulaan beli 10set , dengan harapan kulit Husna x sensitif.. so, bolehlah aku berjimat duit untuk long term dan xnak buang mase belek2 iklan semata2 nak tunggu sale diposable diapers (DD).. alhamdulillah, setelah percubaan 3minggu (guna malam dan weekends) Husna serasi.. Yeay! tak sia2 aku kuar duit utk 10pcs pertama.. aku beli mix brand and type.. ade yang snap button, velcro, ade yang extra button kat hip tu.. Brand yang jadi pilihan aku Coolababy, Babyland and Sunny baby..

ni ade 6 je, lagi 4 kat ampaian..

Husna dengan Coolababy purple kaler..
last week, aku baru je tambah stok CD lagi 5pcs.. hehe..baru pre-wash sekali.. x boleh beli selalu.. Insya Allah, kalau collection CD ni mencapai 30pcs and above, aku akan fully CD..
lets save our earth!

2 comments:

  1. kak munna hari tu semangat giler nak pakai cd.. tapi tak tahu mana silapnya tak bejaya... gebunya baby Husna

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete