Wednesday, April 20, 2011

Hanimun ke?

untuk kali ke2 aku ke pontian dengan en.somi.. hanimun la katenye.. tapi sambil menyelam minum air.. nak join Joran Bagus kat Pusat Perdagangan Pontian ni.. aku pun saje nak nyibuk nak ikut.. dia pun cakap ok je.. leh hanimun sekali..eh? kali kedua dah ye en.somi.. wat lupe lak..

kitorang tido kat sini.. not bad la.. design modern style.. simple pun ye gak.. rate RM88 utk standard room including breakfast for 2pax.. bolehlah nak wat tido 1 mlm.. ade wi-fi gak.. kafe xde.. tapi dia hantar breakfast kat bilik.. best!

ramai yang cakap, kedai makan tepi laut ni sedap2 belaka.. ala thai and seafood.. aku lum sempat tutup pintu kete lagi, waitress dah tunggu nak amek order.. aik? sevis mesti cepat ni (dalam hati aku la..)

selepas doploh menet tunggu.. muke en.somi yang ala2 x larat nak tunggu.. aku? lagi le lapor.. bukan ramai pun 3 customer je.. makan kat sini KAYA dengan ajinomoto.. tekak aku la.. en.somi makan dengan habisnye.. pastu kitorang terus balik hotel.. sebab aku dah letih sangat!

28w..alamak 'ter'snap gambar dlm bilik lak.. sebelum g xtvt memancing.. aku x mancing pun..

sejurus selepas horn dibunyikan.. joran memasing je panjang sampai 12kaki.. giler panjang!

brader ni dapat semilang.. baru je setengah jam start.. muke hepi je..

pari ni la menang kali ni..berat je dah 4.5kg.. 45min pas mule pertandingan.. semorang dah suh pakcik tu relax je.. sebab konpem menang.. tapi dia cool je.. mancing gak cam biase.. lau aku mesti dah dok terbayang nak wat ape dengan RM 28k tu.. cash tau! bukan cheque.. BESTNYE!!

pakcik (baju putih) yang ni lak tercampak henpon dia kat batu tu mase nak mancing.. kecai henpon..yang dia carik x jupe2 adelah si bateri tu.. mane la nak idup lau bateri xde kan? anak dia tolong tengok je.. dekat 1jam dia cari.. tapi memang x jumpe.. lupe lak.. pakcik bisik kat en.somi, nak mintak aku tiup kat umpan dia.. (pe jadahnye?) naseb la mase dah dekat nak abes da..

muke boring nak tunggu lucky draw.. Big Prize dia set Home Theatre.. pun best gak.. tu yang sanggup tunggu sampai habis.. walaupun bukan rezeki kitorang.. tapi dapat la aku spend mase sama dgn en.somi.. :)

1 comment:

  1. walaupun tak dapat apa2..hanimun tu yg berharga ayu kan...

    ReplyDelete